Spring naar content

Industrie

In de industrie, waar elke seconde telt en actie cruciaal is, vormt uw “license to operate” het fundament van uw bedrijfsvoering. Bij YIM begrijpen we dat deze licentie meer inhoudt dan alleen papierwerk.

Het is uw commitment aan veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Een belofte aan uzelf, uw medewerkers en uw toeleveranciers. Daar wil je geen concessies aan doen. YIM is er om u te helpen deze belofte na te komen. Met een totaaloplossing voor de industrie, waarbij veiligheid, compliance en continuïteit tot in de puntjes gewaarborgd is. 

Vertrouwd door:

Wat speelt er in de branche?

Uw branche staat voor verschillende belangrijke uitdagingen. Zo zijn personeelswisselingen aan de orde van de dag. Mensen lopen het terrein op en af, checken in en weer uit. Wie controleert of ze ook daadwerkelijk toegang hebben? Een ander probleem is identiteitsfraude. Wanneer u dit niet tijdig in de kiem smoort, kan identiteitsfraude leiden tot risicovolle incidenten, met een hoog ziekteverzuim door ongelukken en zelfs reputatieschade tot gevolg. Daarnaast leiden de inzet van ongekwalificeerd personeel en inefficiënte processen, zoals handmatige documentverwerking, identiteitscontrole ter plaatse en lokale dataopslag op verschillende systemen, tot aanzienlijke kosten. 

Andere zaken die invloed hebben op de veiligheid van de werkomgeving en de efficiëntie van bedrijfsprocessen zijn onder andere: 

 • LTIFR – lost time injury frequency rate
 • Lost time accident / incident
 • wachturen (in rekening gebracht aan de contractor: een behoorlijke kostenpost omdat bijvoorbeeld werkvergunningen niet gereed zijn)
 • uitzonderlijk veel e-mail- en telefoonverkeer om alle benodigde documentatie te verkrijgen
 • informatie die belegd is bij verschillende afdelingen 

Alles bij elkaar kunnen bovenstaande uitdagingen, samen met een gebrek aan inzicht in en overzicht over de hele keten, leiden tot een risicovolle werkomgeving. 

Welke oplossingen zijn er voor deze uitdagingen?

Navigeren door de complexiteit van industriële processen en de diversiteit aan taken vereist vaardigheid, vooral tijdens essentiële onderhouds- en inspectiewerkzaamheden die het risico op incidenten verhogen. Met alle gevolgen van dien, voor mens en milieu, maar ook voor de reputatie en financiële stabiliteit van uw organisatie. Voortdurend voldoen aan strenge regelgeving en het ondergaan van audits, met andere woorden compliant zijn, is een constante strijd tegen de klok. YIM biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing om veiligheid en compliance te waarborgen.

YIM loodst u naar een veiligere toekomst

YIM heeft in de industriële dienstverlening  inmiddels een behoorlijke staat van dienst op het gebied van veilig, betrouwbaar en efficiënt werken. Zo staan we in de sector bekend als betrouwbare partner voor directies, facilitair managers, safety en security managers die streven naar het hoogste niveau van veiligheidsbeheer en compliance. Met meer dan 25 jaar ervaring levert YIM, ontwikkeld door IT-dienstverlener en marktleider Nsecure, niet alleen geavanceerde technologieën maar ook waardevolle inzichten en een bewezen aanpak voor de unieke uitdagingen in uw sector. Veiligheid begint bij identiteit. Het zorgvuldig beheren van toegangs- en identiteitsgegevens is cruciaal. Door hieraan te voldoen, waarborgt u de integriteit van uw operaties en beschermt u tegelijkertijd uw meest waardevolle industriële installaties.

Gerelateerde oplossingen 

Shell

Shell en YIM gaan voor incidentvrije omgeving.

Bekijk de case

NAM

YIM en NAM creëren meer veiligheid met NAM SS

Bekijk de case

Railalert

YIM ontwikkelt het Digitale VeiligheidsPaspoort (DVP)

Bekijk de case

In 3 stappen naar veiligheid en compliance

Om de veiligheid en efficiëntie van uw bedrijfsprocessen te verbeteren, heeft YIM een plan ontwikkeld. Hiermee wordt in 3 eenvoudige stappen een compliant werkomgeving gewaarborgd.

Stap 1: Analyse en integratie

We starten met een analyse van uw huidige veiligheids- en identiteitsbeheerprocessen, zodat we deze naadloos kunnen integreren met uw operationele workflows.

Stap 2: Integratie van uw systemen in het YIM platform

In deze stap implementeren we het speciaal voor de industriële sector ontwikkelde YIM-platform. Hiermee bieden we een veilige, efficiënte en compliant toegangs- en identiteitsbeheeroplossing, die naast het regelen van accreditaties ook continue monitoring en controle van toegangsrechten ondersteunt.

Stap 3: Uw license to operate 

Na implementatie van het YIM platform blijven wij de partner waarop u kunt rekenen als het gaat om ondersteuning en optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. Met YIM bent u ervan verzekerd dat uw systemen altijd up-to-date en in lijn zijn met de nieuwste veiligheidsnormen en regelgeving.

Investeer nu in veiligheid en efficiëntie

Het implementeren van een krachtige veiligheids- en compliancestrategie is niet eenvoudig, maar met hulp van YIM wordt het allemaal een stuk makkelijker. De voordelen van samenwerken met YIM zijn aanzienlijk: van het verminderen van veiligheidsincidenten en ongelukken tot kostenbesparingen en verbeterde naleving van regelgeving. Door nu te kiezen voor YIM investeert u in een toekomst waar veiligheid en efficiëntie samengaan, en voorkomt u risico’s voordat ze echt een risico worden.

Geef risico’s geen kans

Weglopen voor de complexiteit en uitdagingen van veiligheids- en identiteitsbeheer kan ernstige gevolgen hebben. Denk aan veiligheidsincidenten, financiële verliezen en reputatieschade. Met YIM kunt u deze risico’s proactief afdekken, door te zorgen voor een toegangs- en identiteitsbeheersysteem dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en regelgeving. Hoogste tijd om te investeren in een oplossing die niet alleen beschermt, maar ook optimaliseert.

Verbeter veiligheid, efficiëntie en compliance

Kies voor YIM en zet de stap naar een veiligere en efficiëntere toekomst. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan en ontdek hoe wij andere organisaties in de industriële sector hebben geholpen hun veiligheid, efficiëntie en compliance te verbeteren.

De voordelen van YIM voor onze klanten

1. Hogere operationele veiligheid

 • Door gecontroleerde toegang en nauwkeurige identiteitsverificatie loopt het aantal veiligheidsincidenten op de werkvloer aanzienlijk terug.
 • Vermindering van het aantal ongevallen per gewerkt uur (LTIFR) alsmede het totale aantal ernstige ongevallen (LTI).
 • Proactieve veiligheidsmaatregelen: wanneer je precies weet welk bedrijf op welke locatie en op welk tijdstip werkzaamheden verricht, kun je heel proactief een veiligere werkomgeving creëren.
 • Verbeterde veiligheid van mens en milieu: beter inzicht in het omgaan met gevaarlijke stoffen stelt bedrijven in staat effectievere maatregelen te nemen ter bescherming van zowel mens als milieu.

2. Aanzienlijke kostenbesparing

 • Minder uitvaltijd en vertragingen leiden tot directe besparingen op operationele kosten.
 • Vermindering van wachturen voor contractors: volledig compliant werkvergunningen zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de kosten voor wachturen van contractors.
 • Een operationele efficiëntieverbetering van meer dan 50% draagt bij aan een flinke kostenbesparing op de lange termijn.

3. Versterkte Compliance

Met YIM wordt het eenvoudiger en minder tijdrovend voor bedrijven om aan regelgeving en audits te voldoen, wat het risico op boetes en juridische gevolgen vermindert. Denk hierbij aan:

 • Naleving ISPS-code 
 • Limosa (Meldingsplicht in België voor buitenlandse tewerkstellingen)
 • Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS)
 • Wet arbeid vreemdelingen (WAV)
 • Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA)
 • Wet ketenaansprakelijkheid (WKA)
 • Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI)
 • Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU)

4. Verhoogde efficiëntie

 • Verbetering van meer dan 50% in operationele efficiëntie: implementatie van YIM leidt tot een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie. 
 • Lange wachtrijen bij bijvoorbeeld raffinaderijen behoren tot het verleden. Dit draagt niet alleen bij aan een vlottere operatie, maar ook aan een betere luchtkwaliteit in de omgeving.

Benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Een van onze specialisten staat u graag te woord tijdens een gesprek, waarbij we u graag meenemen in de mogelijkheden van identiteits- en toegangsbeheer. test