Spring naar content

Contractor management software

Contractor management is het managen van contractors, subcontractors en het werk dat zij uitvoeren. Hierbij zijn contracten, toegangsrechten en wet- en regelgeving belangrijk.

Wat is contractor management?

Contractor management is het managen van contractors, subcontractors en het werk dat zij uitvoeren.

Dit is belangrijk bij contractor management:

  • Contracten van de contractors en subcontractors
  • Andere documentatie die nodig is voor de werkzaamheden
  • Trainingen of E-learning (voor veilige omgang met machines bijvoorbeeld of bepaalde accreditatie)
  • Wet- en regelgeving die van toepassing is op de werkzaamheden van de contractors.

Verder is het belangrijk om bij te houden en te controleren tot welke locatie een bepaalde contractor toegang heeft en voor welke periode. Bij het werken met meerdere contractors en subcontractors is overzicht houden op de gehele situatie essentieel.

Contractor management software

Contractor management software is software die speciaal is ontworpen voor het bijhouden en controleren van uitbestede werkzaamheden. Contractor management software zorgt ervoor dat processen rondom uitbestede werkzaamheden soepel en overzichtelijk verlopen, omdat alle informatie samenkomt in een digitale omgeving.

De organisatie bespaart veel tijd door handmatige processen te digitaliseren met contractor management software. Het zorgt er ook voor dat er aan de veiligheid en aan wet- en regelgeving wordt voldaan.

Het YIM platform voor contractor management

Beheer alle informatie rondom contractors op één plek met YIM. Het platform maakt gebruik van speciaal ontwikkelde software die alle informatie rondom contractors bij elkaar brengt, zodat de organisatie volledig overzicht heeft. Zo fungeert YIM als contractor management software.

Zie direct welke contractors waar aan het werk zijn, welke werkzaamheden zij uitvoeren, welke documentatie zij (nodig) hebben en welke subcontractors zij in dienst hebben. Daarnaast geeft YIM aan welke contractor accreditatie heeft voor toegang tot een locatie.

Door YIM te gebruiken voor contractor management bespaart de organisatie tijd, zonder in te leveren op gebieden zoals veiligheid en hospitality. Dit hebben meerdere gebruikers al positief ervaren. 

Zo nam Sitech Services een identity oplossing van YIM in gebruik voor de Chemelot site. Dit voor onder andere de digitalisering van contractor management en het managen van toegangsprocessen. Sitech Services werkt op deze site met tot wel 2.000 contractors.

YIM Contractors

Bekijk hier de Contractor module voor meer informatie over contractor management.

Of liever een persoonlijk gesprek? Neem contact met ons op en onze experts staan je graag te woord.