Spring naar content
accesslegalsafety

NAM en YIM creëren meer veiligheid door unieke e-learning

Dé manier om veiligheidsregels beter tussen de oren te krijgen? Dat is natuurlijk om ze zelf op een interactieve en laagdrempelige manier te beleven. 

Het veiligheidstrainings- en belevingscentrum in Groningen borduurt voort op het succesvolle en mede door ons ontwikkelde Safety Center van Shell Pernis.

’s Werelds eerste safety centre

 

Het Safety Center van Shell Pernis was bij de opening in 2014 ’s werelds eerste safety center – met een mondiale trend binnen de industrie tot gevolg. In 2019 is het centrum op de schop gaan: er is een experience center bijgekomen en het e-learning-platform is volledig vernieuwd. Inmiddels hebben meer dan 60.000 medewerkers en contractors van Shell er een verplichte veiligheidstraining doorlopen. Het centrum heeft het veiligheidsbewustzijn meetbaar vergroot en de algehele veiligheid naar een hoger plan getild.

 

Door realisatie van de software voor zowel workflow- en identity-management als e-learning heeft YIM een belangrijke bijdrage geleverd aan het Shell Safety Center. Dankzij onze diepgravende kennis van access en safety hebben wij ervoor gezorgd dat deze twee werelden elkaar aanvullen in plaats van belemmeren. Ons geheim? Een naadloze integratie tussen het aanmelden, de digitale persoonsdossiers, de e-learning en het onderliggende fysieke toegangscontrolesysteem.

Het Safety Center van Shell Pernis vormde de basis voor het idee achter het op 1 oktober 2020 geopende NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) Safety Center, waarvoor YIM alle aanmeld-, registratie- en e-learning-software heeft toegepast.

Geen droge stof maar levensechte situaties

Shell en NAM opereren beide in de petrochemische industrie en hebben te maken met dezelfde veiligheidsrisico’s. Bovendien is Shell voor de helft eigenaar van de NAM. Het NAM Safety Center middenin het Groningse gaswinningsgebied is daarom identiek aan het veiligheidstrainings- en belevingscentrum van Shell Pernis, maar dan volledig in de NAM-huisstijl. Want waarom zou je een winnende formule wijzigen?

 

Het basisidee achter het NAM Safety Center met experience center is simpel: dankzij de levensechte situaties en speelse manier van leren beklijven de theorie- en praktijktrainingen veel beter dan de droge en arbeidsintensieve veiligheidstrainingen die hiervoor werden gegeven. De trainingen zijn bovendien afgestemd op de functies van mensen: zo leert een grondwerker andere veiligheidsaspecten dan een elektricien.

Accreditatie door 6 eenvoudige stappen

Medewerkers en contractors doorlopen de volgende stappen als zij een veiligheidstraining in het NAM Safety Center volgen:

  1. Contractors melden zich vooraf aan.
  2. Op basis van functie en werkzaamheden volgen medewerkers en contractors een specifieke e-learning via tablet, telefoon of computer.
  3. Na de online e-learning doen ze examen bij de NAM.
  4. Aan de hand van een QR-code wordt de route door het NAM Safety Center afgelegd.
  5. Afhankelijk van functie en werkzaamheden doorlopen deelnemers (al dan niet groepsgewijs) een aantal safety-scenario’s.
  6. Examen gehaald en scenario’s beleefd? Dan is een contractor of medewerker aantoonbaar op de hoogte van alle risico’s en krijgt hij of zij toegang tot de werklocatie in kwestie.

Ondertussen beschikt de NAM over uitgebreide inzichten rondom de trainingen dankzij verschillende rapportages en een dashboard.

Slimme software voor meer veiligheid

 

In de digitale oplossingen voor aanmelden, registreren en e-learning voor de Safety Centers van NAM en Shell hebben wij onze 25 jaar kennis en kunde op het gebied van access, veiligheid, software-platformen en IT-ontwikkeling verweven. In combinatie met onze integrale aanpak konden wij daardoor waarde toevoegen aan iedere stap van de keten.

 

Via onze platformen voor workflow- en identity-management Dataclient en YIM hebben wij voor NAM en Shell de juiste balans gecreëerd tussen toegangsverlening, veiligheid en gastvrijheid. De e-learning-module van YIM helpt de bedrijven om het kennisniveau te verhogen, een veiligheidscultuur te creëren en zo een incident-vrije werkomgeving te scheppen. Met het e-learningplatform zijn NAM en Shell in staat om nieuwe technologieën, ontwikkelingen en interfaces toe te passen. Zo kunnen we continuïteit leveren en steeds weer extra stappen zetten op safety-gebied.

Van e-learning tot integraal security-management

Safety experience trainingen hebben de meeste toegevoegde waarde bij risicovolle bedrijven. Omdat ons e-learning-platform modulair is opgebouwd, is het interessant voor een breed scala aan organisaties. Van mkb tot multinational en van financieel tot facility. We kunnen bijvoorbeeld één basistraining voor iedereen, een aparte training voor bezoekers of een remote-instructie inzetten. Daarnaast zijn maatoplossingen mogelijk zoals continuous e-learning, gamification en een compleet (online) veiligheidstrainingscentrum.

 

Vaak implementeren we bij bedrijven tegelijk digitale oplossingen op het gebied van workflow- en identity-management. Daarmee beperken ze risico’s en verbeteren ze zowel hun toegangs- en veiligheidsprocessen als compliancy. Waardoor we sámen een hoger veiligheidsniveau realiseren.

Ben je benieuwd hoe Security as a Service van YIM zorgt voor next-level veiligheid binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.