Spring naar content
accesscompliancehospitality

Shell en YIM gaan voor incidentvrije omgeving

Na Shell Pernis heeft nu ook Shell Moerdijk het eigen Safety Center getransformeerd naar een Experience Center. Het bestaande centrum kreeg een metamorfose met innovatieve leermethodes en realistischere nabootsing van de werkelijkheid. 

YIM levert een belangrijke bijdrage als het gaat om ‘Goal Zero’: een incidentvrije omgeving waarin gecontroleerde toegang op basis van de juiste kwalificatie een essentiële factor is.

Veiligheid is topprioriteit

 

Veiligheid is een zeer belangrijke randvoorwaarde op Shell Moerdijk: je werkt hier veilig, of je werkt hier niet. Het nieuwe veiligheidscentrum kwam tot stand dankzij de samenwerking met diverse aannemers die op het Shell Moerdijk terrein dagelijks werkzaam zijn. De verplichte veiligheidstraining voor iedereen die op het Shell Moerdijk terrein werk uitvoert, is hierdoor nu het neusje van de zalm op het gebied van veiligheid. In 2019 gebeurde dit al bij Shell Pernis.

 

Voor de Shell-locaties zijn specifieke trainingen ontwikkeld, afgestemd op de verschillende rollen en functies van Shell-medewerkers en contractors. E-learnings gaan via een tablet, telefoon of computer. Leren is voor de cursisten op deze manier behalve gemakkelijker óók leuker.

Een incidentvrije omgeving dankzij identity management

YIM levert daarin een belangrijke bijdrage in het geheel met haar identity management platform. Daarin is ruim 27 jaar kennis en kunde op het gebied van safety en IT verweven. Het platform biedt niet alleen de perfecte balans tussen toegangsverlening en veiligheid, maar zorgt ook dat alle activiteiten voldoen aan wet- en regelgeving.

 

Risico’s worden ondervangen

 

Wanneer contractors of opdrachtnemers werkzaamheden verrichten of leveranciers een terrein of bedrijfslocatie(s) betreden, wordt afhankelijk van de nationaliteit en het soort werk, specifieke informatie gevraagd. Denk aan documenten en certificaten met betrekking tot legale tewerkstelling of veiligheid (VCA). Binnen een digitaal dossier worden alle documenten en certificaten met betrekking tot het uitvoeren van werkzaamheden opgeslagen. Daarnaast wordt verloopdata bewaakt en worden automatisch notificaties verstuurd om dossiers up-to-date en geldig te houden voor een volgend werkbezoek.

 

Op deze wijze ondervangen organisaties risico’s ten aanzien van veiligheid, illegaliteit, arbeidsrecht of fiscaliteit.

De e-learning module helpt om het kennisniveau van medewerkers en contractors te verhogen, een veiligheidscultuur te creëren en zo een incidentvrije werkomgeving te scheppen.

Beleef het Shell Experience Center in 5 stappen

Het basisidee achter het Shell Experience Center is simpel: dankzij de levensechte situaties en speelse manier van leren, blijven theorie- en praktijktrainingen veel beter hangen dan bij de ‘droge’ en arbeidsintensieve veiligheidstrainingen die hiervoor werden gegeven. Medewerkers en contractors doorlopen de volgende stappen bij een veiligheidstraining:

  1. Deelnemers melden zich vooraf aan.
  2. Op basis van functie en werkzaamheden volgen zij een specifieke e-learning via tablet, telefoon of computer.
  3. Afhankelijk van functie en werkzaamheden doorlopen deelnemers (al dan niet groepsgewijs) met een persoonlijke QR-code een route met een aantal safety-scenario’s door het Shell Experience Center.
  4. Na de online e-learning en het doorlopen van het Experience Center volgt de deelnemer het examen via een tablet op de locatie.
  5. Examen gehaald en scenario’s beleefd? Dan is de deelnemer aantoonbaar geslaagd. De uitslag wordt gekoppeld aan een persoonlijk dossier en toegangspas en daarmee kan de deelnemer toegang krijgen tot bepaalde werklocaties.

Het resultaat? Gecontroleerde toegang van personen op basis van de juiste kwalificaties. Wanneer de geldigheid van de training verloopt, ontvangen deelnemers automatisch een notificatie om (opnieuw) deel te nemen aan het examen.

Het nieuwe Experience Center werd op vrijdag 18 februari 2022 officieel geopend door Robin Mooldijk, Executive Vice President Chemicals & Products van Shell.

Wilt u meer weten over het verhogen van veiligheidsbewustzijn en hoe een total Safety Experience bijdraagt aan een incidentvrije omgeving? YIM vertelt u graag meer over de mogelijkheden: neem contact met ons op.