Spring naar content

Workplace management

Werkplekbeheer is het organiseren van werk, faciliteiten en activiteiten, om in de behoeften van de medewerkers te voorzien.

Overzicht houden op een groeiend aantal werknemers

Workplace management was altijd al belangrijk. Het doel is het creëren van een veilige, comfortabele en efficiënte werkomgeving. Bij een groeiende organisatie en een groeiend aantal (internationale) werknemers is dit nog belangrijker. 

Dit valt o.a. onder workplace management:

  • Het efficiënt inplannen van personeel
  • Welk personeel (bepaalde functies) op welke locatie nodig is
  • Zorgen dat medewerkers de juiste documentatie en training hebben
  • Beheren welke gereedschappen, machines of faciliteiten medewerkers nodig hebben
  • Overzicht houden op de toegangsrechten van ieder personeelslid 

Omdat er zoveel verschillende onderdelen bij workplace management komen kijken, kan dit met een groeiend aantal medewerkers een steeds grotere opgave vormen. 

Overzicht houden op deze complexe situatie zorgt ervoor dat een organisatie effectief en veilig te werk kan gaan. Bepaalde software systemen helpen om dit overzicht te behouden.

integrated workplace management system

Een integrated workplace management system (IWMS) is een software systeem dat speciaal ontwikkeld is voor workplace management. Het is het digitale overzicht voor werkplekbeheer. Door informatie digitaal samen te brengen, kan werk makkelijker ingepland worden en ontstaat er gesynchroniseerde workflow. Omdat alle informatie op deze manier bij elkaar staat, kan dit ook makkelijker gecontroleerd worden.

Effectief werkplekbeheer is essentieel voor het succes van elke organisatie en daarom zeker ook voor groeiende organisaties. Dit vereist sterk leiderschap, duidelijke communicatie en de inzet van de juiste tools en systemen voor het creëren van een positieve, inclusieve én efficiënte werkomgeving.

Het YIM platform: efficiënt, veilig en overzichtelijk

YIM is een software systeem dat multifunctioneel inzetbaar is. Het platform biedt daarom ook ondersteuning als integrated workplace management system. YIM zorgt ervoor dat de processen rondom werkplekbeheer soepeler verlopen.

Voordelen van YIM bij workplace management:

  • Efficiënte workflow
  • Volledig overzicht
  • Tijdsbesparing
  • Besparing van operationele kosten
  • Betere organisatie van middelen

Het integrated workplace management system van YIM houdt alles bij, zodat een managementteam of andere verantwoordelijken het werk goed kan inrichten en compleet overzicht heeft via een makkelijk te hanteren dashboard. Bij YIM staan veiligheid, compliance en hospitality voorop bij workplace management.

YIM Employees

Bekijk hier de Employee module voor meer informatie over Workplace management.

Of liever een persoonelijk gesprek? Neem contact met ons op en onze experts staan je graag te woord.