Spring naar content
accesscompliancesafetysecurity

Innovatieve toegangscontrole op maat voor Allseas

Een uniforme oplossing voor het dagelijkse toegangsmanagement van de vele werknemers, bezoekers en contractors bij complexe en technologische offshore projecten.

Allseas zocht ook een slimme oplossing voor toegangscontrole en voor flexibel contractor management op het grootste werkschip ter wereld.

Veilig werken door slimme integratie

Allseas is een internationale speler in grote, complexe en technologische offshore projecten. Voor zowel hun kantoor in Delft als op de nieuwe werf in Heiningen moest er een uniforme oplossing komen voor het dagelijkse toegangsmanagement van de vele werknemers, bezoekers en contractors. Met eenduidige uitrol naar meerdere Europese vestigingen.

 

Het toenmalige toegangscontrolesysteem in Delft was verouderd en niet geschikt om toe te passen voor de nieuwe werf in Heiningen, waar soms tot honderd contractors per dag werkzaam zijn. Diverse vraagstukken zijn aan de orde gekomen in de zoektocht naar een solide basis voor haar toegangscontrole-beleid. Is er een koppeling mogelijk met ons ERP-systeem? Hoe worden (sub)contractors snel geregistreerd en is inzichtelijk of zij in het bezit van de juiste certificeringen om werkzaamheden te mogen verrichten? Tevens had Allseas de wens om het toegangscontrolesysteem uniform uit te rollen naar vestigingen in Nederland, Zwitserland en België.

Security partner voor langere tijd

 

Arjen van den Brink, Vessel Coördinator Allseas: “Onze systemen sloten niet meer aan op onze wensen en daarnaast waren nieuwe functionaliteiten nodig. Zeker gezien de steeds veranderende wet- en regelgeving. Naast de vervanging is er ook behoefte aan integratie en synergie tussen systemen en procedures voor zowel de onshore locaties als offshore. De oplossing moet flexibel, uniform en toekomstbestendig zijn. Daarnaast zoeken we een partij die expert is in haar vakgebied en als security partner kan ondersteunen voor de komende jaren”. Nsecure was één van de partijen die een voorstel mocht doen voor deze complexe uitdaging.

Solide basis voor de toekomst

Op basis van technische kennis, werkmethodiek en ervaring, is gekozen voor YIM. YIM presenteerde een solide basis als oplossingsrichting aan Allseas: de toegangscontrole oplossing ‘AEOS’ en haar workflow & identity service ‘Dataclient’, gericht op het aanmeld- en accreditatieproces voor contractors en bezoekers. Het concept voldoet aan alle voorwaarden, waaronder een koppeling met het ERP-systeem van Allseas voor urenregistratie. Inmiddels bewijst de gekozen oplossing haar toegevoegde waarde en is het concept uitgerold over de vestigingen.

Resultaten op een rij

  • Een solide basis dat past bij het toekomstperspectief van Allseas en eisen rondom uniformiteit, veiligheid en wet- en regelgeving.
  • Aanmeldingen, autorisaties en accreditaties verlopen sneller en veiliger;
  • De integratie van systemen en protocollen beperkt het aantal foutmeldingen en tijd in systeem-handelingen.

Grootste werkschip ter wereld

Naast een solide basis voor de locaties van Allseas, is Nsecure gevraagd om mee te denken over een flexibele oplossing voor de ‘Pioneering Spirit’: het grootste werkschip ter wereld van Allseas. De Pioneering Spirit is 382 meter lang en 124 meter breed en vergelijkbaar met acht voetbalvelden. Het schip wordt wereldwijd ingezet voor het verwijderen en installeren van olie- en gasplatforms en het aanleggen van pijpleidingen.

 

Wanneer het schip aanlegt in een haven voor onderhouds- of projectvoorbereidings-werkzaamheden, moeten in korte tijd grote aantallen mensen aan en van boord om te werken. Het is dan noodzakelijk dat deze toegangsstromen  gecontroleerd verlopen.

Plug & play contractor management in zeecontainers

 

Voorheen gebruikte Allseas diverse tijdelijke huur oplossingen voor de toegangsverlening aan contractors. Nsecure adviseerde Allseas een oplossing in eigen beheer: een plug & play systeem opgebouwd uit twee zeecontainers. Gemaakt om 24/7 wereldwijd toegang via hetzelfde toegangscontrolesysteem (AEOS) te verlenen. Beide zeecontainers zijn voorzien van tourniquets, waarbij aanvullend één van de containers is voorzien van een beveiligingslogé met paspoortscanner. Uniek aan dit project is dat de zeecontainers custom made voor Allseas zijn opgebouwd. Naast de technische benodigdheden is ook rekening gehouden specifieke wensen zoals airconditioning en bedienbare verlichting.

“Een flexible plug & play installatie, wordt geroemd in de industrie tijdens revisies en shutdowns. De oplossing voor Allseas is al meermaals ingezet en zorgde voor een snelle en gecontroleerde registratie van alle contractors en medewerkers. De oplossing van Nsecure heeft z’n diensten bewezen en draagt door de flexibiliteit bij aan het snel en efficiënt reguleren van bezoekersstromen”, aldus Arjen van den Brink.